24 uur borstvergroting; veilig?

Zoutwater injectie

Het lijkt een hype in Amerika onder de rijken te zijn. Je laat tijdens je lunch pauze een gewenste hoeveelheid zoutwater injecteren in je borsten om kortdurend, 24 uur,  je borsten te laten vergroten. Leuk voor een feestje en een test om te kijken of je het volume mooi vindt. Althans zo wordt het in de markt gezet. Kosten voor deze 24 uur variëren van $1000,- tot $2000,-. Maar is het veilig?

Veilig?

Als je het geld voor zo’n zeer kortdurend effect over hebt, klinkt het als een heel simpele en veilige methode. Er wordt plaatselijk in je borstklierweefsel een zoutwater oplossing gespoten, welke na 24 uur geabsorbeerd wordt in je bloed. Er is geen enkele ingreep, ook niet alleen met injecties, welke zonder risico’s zijn. De huid kan door het vocht onder de huid en in klierweefsel uitrekken en kan de vorm en steun van je borsten veranderen. Ook zijn er zorgen of het beeld van een mammogram vertroebeld wordt door de meerdere injecties.

Borstvergroting

Een borstvergroting met protheses is uiteraard een grote(re) stap en een tijdelijk beeld kan je hiermee wel helpen. Ik zie in mijn praktijk eigenlijk alleen maar vrouwen die push up beha’s/vullingen en of maximizer dragen. In kleding kan hierdoor vaak redelijke boezem gecreëerd worden. Vaak gehoorde klacht is wel, dat deze beha’s geen vulling bovenin geven, bikini’s blijven een probleem en bloot uiteraard ook. Redenen om een borstvergroting te ondergaan.

Wel overwogen beslissing

Vrouwen oriënteren zich gemiddeld zo’n 4-6 jaar alvorens zij een eerste stap zetten naar een plastisch chirurg. Het is bekend dat vrouwen een wel overwogen beslissing nemen alvorens de ingreep te ondergaan. De NVPC heeft inmiddels ook een bijsluiter gemaakt waarin je net als bij alle medicijnen alle mogelijke risico’s kan lezen.