Beauty tips voor de zomer!

 

Oooh wat verlangen we toch naar lekker zomerweer. Althans, ik wel. Wij zijn net terug van een weekje vakantie in Italie en zelfs daar was het nog erg wisselvallig. Maar die paar mooie dagen die we hadden, vielen mijn enorm witte benen toch wel erg op in dat leuke jurkje en zagen de kinderen mij alweer met die zonnebrand aankomen. Hoogste tijd voor beautytips in de zomer.

Bescherm je tegen de zon!

Hoe lekker dat warme zonnetje ook is, en hoe fijn een kleurtje ook is, de zon is de grootste boosdoener als het gaat om huidveroudering. Maar ook zien we het voorkomen van huidkanker schrikbarend toenemen. 1 op de 4 mensen krijgt tegenwoordig al huidkanker. Als je als kind vaker verbrand bent, en hoe hoger de UV straling is geweest, hoe groter de kans is dat je een vorm van huidkanker krijgt. Ook zonnebanken zijn erg slecht. Kijk voor meer informatie op de site van de Helder kliniek, waar je je helemaal kan laten checken door onze dermatoloog.

Sunwiser

Het is dus ontzettend belangrijk dat je je kinderen goed insmeert tegen de zon. dr Jetske Ultee, arts gespecialiseerd in de huid, heeft hier haar missie van gemaakt. Zij weet echt alles over de huid. Zij is een landelijke campagne gestart om kinderen te beschermen tegen de zon. Er is lesmateriaal ontwikkeld voor scholen en zij hoopt door middel van liedjes, digibooks met animaties, en filmpjes met bekende Nederlanders op een positieve manier duidelijk te maken hoe je veilig van zonlicht kunt genieten. Huidtherapeute Annelijn van Ierland, kan je ook veel informatie hierover geven met haar blog website.

Mooie benen

Ik noemde al mijn eigen witte benen. Nou mijd ik zelf de zon niet, dus als ik mij goed insmeer kleuren zij prima. Maar om die eerste witte fase te vermijden, ga dan vooral niet onder die zonnebank. Het beste kun je een zelfbruiner smeren. Laat je goed informeren en scrub eerst een aantal dagen je benen om alle dode huidcellen te verwijderen en vlekken te voorkomen.

Veel vrouwen hebben last van ontsierende vaatjes. Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van vaatwandverslapping. Deze beenvaatjes kunnen ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep waardoor veel druk uitgeoefend wordt op het haarvatensysteem. Hier is heel goed wat aan te doen met behulp van lasers. Je moet wel geduld hebben, want het duurt vaak wel 6 weken voordat je resultaat ziet.

Ontharen van je benen kan op meerdere manieren. Ik vind zelf IPL methode ideaal. Hierbij wordt met lichtflitsen in verschillende stadia van haar groei een 80-90% definitieve ontharing verkregen. Je moet wel een lange adem hebben, want je hebt minstens 8-10 behandelingen nodig. dr Jetske Ultee, vertelt in haar blog heel duidelijk hoe je op andere manieren je huid goed kan ontharen en waar je op moet letten.