Video bovenooglidcorrectie uitzending ‘De Dokters’


Een bovenooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde ingrepen. Ik heb het al vaker geschreven, maar een bovenooglidcorrectie is een hele dankbare, veilige en voorspelbare ingreep. Daarom vind ik dit ook een hele leuke ingreep om te doen.

De Dokters

Enkele weken geleden heb ik voor het informatieve programma ‘De Dokters’ van de NTR, een bovenooglidcorrectie uitgevoerd. Mijn Hilversumse collega drs. Erik Laban, vertelt in de studio meer over deze ingreep. Erik Laban is 2 jaar geleden over gestapt naar de Velthuis kliniek in Hilversum. Erik is de plastisch chirurg in Nederland die zich volledig heeft toegelegd aan correcties van ‘the aging face’ oftewel het verouderende gelaat.

In de aflevering van De Dokters gaat het deze keer over de natuur. De mevrouw in het fimpje heeft voor velen denk ik een heel herkenbaar verhaal. Zij vertelt erover in de studio. Ook kun je zien dat deze ingreep heel erg goed te doen is onder lokale verdoving. Deze mevrouw is slechts 3 weken na de ingreep al in de studio om haar verhaal te doen. Dan al zie je een fraai resultaat, maar Erik Laban legt terecht uit dat het nog wel een paar maanden duurt voordat je het eindresultaat kan zien.

Na een bovenooglidcorrectie:

Na een bovenooglidcorrectie, moet je er rekening mee houden dat je een week – 10 dagen niet representatief uit ziet. Oftewel,je hebt dikke, blauwe ogen en je ziet er gewoon niet uit. Goed koelen en zo min mogelijk bukken/tillen. Je bent niet ziek ofzo, maar het voelt wel ongemakkelijk. De hechtingen mogen er na een week uit. Een week na het verwijderen van de hechtingen mag je je weer heel voorzichtig opmaken. Ook moet je je een jaar lang goed beschermen tegen de zon met een zonnefactor (SPF 30, UVA en UVB), het liefst ongeparfumeerd. Wil je je littekengenezing nog extra ondersteunen, dan adviseer ik je vitame E creme te gebruiken of Moisturize van Uncover Skin Care. Toch moet je ongeveer 3 maanden geduld hebben voor het eindresultaat.

Als je het leukt vindt of een bovenooglidcorrectie overweegt kun je de video hier bekijken.