Bovenooglidcorrectie; minder hoofdpijn, beter zicht

Huid op wimpers

Het klopt inderdaad dat je vaak minder hoofdpijn en beter zicht hebt na een bovenooglidcorrectie. Als de huid van je bovenoogleden op je wimpers rust of zelfs erover heen hangt, dan trek je onbewust de hele dag je wenkbrauwen op. Door het heffen van je wenkbrauwen, ontlast je namelijk je oogleden. Maar hierdoor span je wel continu je voorhoofdspieren aan waardoor je weer spanningshoofdpijn krijgt.
Mensen ervaren ook heel vaak letterlijk meer te kunnen zien, hun blikveld is vergroot. Dit komt omdat je bij te veel huid tegen een soort luikjes aankijkt, welke gecorrigeerd worden bij een bovenooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een pijnloze, veilige, voorspelbare en hele dankbare ingreep. De ingreep duurt niet langer dan een half uur en wordt onder plaatselijke verdoving verricht. Je moet er wel rekening mee houden dat je een week lang na de ingreep niet representatief bent in verband met de zwelling die optreedt. Het eindresultaat is na zo’n 3 maanden echt goed te zien. Anderen zien dat je er frisser en minder vermoeid uitziet, maar kunnen niet duiden waar dit aan ligt.