Buikwandcorrectie; een platte strakke buik kan!


Een buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij een te veel aan huid van de buik gecorrigeerd wordt. In de aflevering van afgelopen woensdag van ‘Een Nieuw begin’, kun je zien hoe Esther een buikwandcorrectie ondergaat en welke positieve effecten dit op haar heeft.

Na een zwangerschap, of na veel gewichtsverlies, kampen veel vrouwen met een huidoverschot van de buik. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn; je sport veel, eet gezond, je hebt een goed gewicht, maar je buik krijg je gewoonweg niet strak. Maar ook veel vrouwen hebben last van smet plekken en problemen met kleding dragen.

Volledige Buikwandcorrectie

Als er sprake is van te veel huid van met name de onderbuik, dan kan een volledige buikwandcorrectie (abdominoplastiek) uitkomst bieden. Bij deze ingreep wordt de overtollige huid verwijderd. U krijgt dan wel een litteken in de bikinilijn, en rondom uw navel. Tevens wordt bij deze ingreep de buikspieren weer verstevigd, dit zorgt er mede voor dat u meer taille krijgt, maar ook een plattere buik.  U kunt hier meer informatie lezen.

 

Mini buikwandcorrectie

Als je een beperkte huidverslapping hebt van je onderbuik, dan kan een mini-buikwandcorrectie volstaan. Dit is een aanzienlijk kleinere ingreep, waarbij er minder huid gecorrigeerd hoeft te worden, het litteken minder lang is en het herstel sneller is. Je kunt hier meer informatie lezen.