Dual plane borstvergroting en herstel

borstvergroting herstel

Voor een natuurlijke borstvergroting is het niet alleen belangrijk dat de juiste vorm en volume van de protheses juist gekozen worden, maar de bedekking van de protheses is minstens zo belangrijk. Herstel na elke ingreep bepaalt niet alleen het resultaat maar ook de tevredenheid.

Dual plane borstvergroting

Bij een dual plane borstvergroting wordt de prothese grotendeels onder de grote borstspier (pectoralis major) geplaatst. Omdat deze spier gewoonweg niet lang genoeg is om de hele prothese te bedekken, is het onderste buitenste gedeelte van de prothese alleen bedekt door borstklier. Deze techniek geeft een heel stabiel en fraai dynamisch resultaat van de vergroting, waarbij de borstspier zorgt voor een mooie en natuurlijke overgang tussen borst en de rest van den borstkas.

De borstspier is echter niet gewend aan het volume van de prothese en zal gaan verkrampen. En als u niets doet na de ingreep, kan dit erg veel pijn geven. Hoe gespierder iemand is en hoe meer volume wij plaatsen, hoe pijnlijker dit kan zijn.

Herstel programma

Alweer 3,5 jaar geleden ben ik met onze eigen fysiotherapeuten begonnen met het unieke herstelprogramma welke wij zelf ontwikkeld hebben. Geen vrouw wil namelijk 2 weken in bed moeten liggen na een cosmetische ingreep. Het resultaat van het herstelprogramma is minder pijn, sneller herstel en sneller je normale activiteiten weer kunnen doen.

Het basis idee van het programma is eigenlijk heel simpel. Je moet de operatie eigenlijk zien als een zware sport wedstrijd. Zoals voor elke wedstrijd, moet je je spieren trainen en voorbereiden. Hier starten wij 2 weken voor de ingreep mee. Na de ingreep is je spier als het ware verkrampt of zelfs geblesseerd. Misschien herken je het wel; je hebt hard getraind en zolang je in beweging gaat gaat het wel met die spierpijn, maar als je een hele avond gezeten hebt, kom je bijna niet overeind. Nu zo is het na een borstvergroting ook. Wij gaan dus al 2 uur na de ingreep met je oefenen. Dit op geleide van jouw bouw en ontwikkeling. Na een week en na 2 weken breiden we die oefeningen weer uit.

Resultaten

We hebben gegevens van meer dan 400 vrouwen verzameld. Alle pijnscores, beweeglijkheid en tevredenheid zijn gemeten. Het programma mag een groot succes genoemd worden! Meer dan 85% van de vrouwen die door mij geopereerd en behandeld zijn met het herstelprogramma zijn na 4 dagen zonder pijnmedicatie. Meer dan 70% rijdt na 4 dagen alweer korte stukjes in de auto. Vrouwen waarderen na 2 weken hun functioneren met een 8 en armfunctie met een 8.7.