Hype in Amerika: schaamheuvel lift

Een hype in Amerika dit jaar: de schaamheuvel lift of correctie. Ingegeven door nieuwe lingerie en badkleding collecties, laten modellen met lage broekjes deels een platte schaamheuvel zien.

Volle schaamheuvel

Het kan zijn dat er vet stapeling is op de schaamheuvel, wat zorgt voor een volle en verheven schaamheuvel. Vrouwen kunnen dit storend vinden in lingerie, bloot of op het strand. Met een liposuctie van de schaamheuvel kun je dit relatief simpel corrigeren. In Amerika een veelvuldig gedane correctie, in Nederland echter sporadisch.

Schaamheuvel lift

Als je vele kilo’s afvalt na een overgewicht, is een overschot aan huid een veel gehoord probleem welke mensen zich van te voren niet realiseren. De elasticiteit is uit de huid en wat overblijft na afvallen is een verslapte en overtollige huid. Heel vaak op buik, armen, benen en borsten maar ook van de schaamheuvel. Met sporten of dieet kun je dit niet oplossen. Enige manier om overtollige huid te corrigeren is chirurgisch.

Bij een volledige buikwandcorrectie liften wij vrijwel altijd de bovenzijde van de schaamheuvel. Soms, als je bijvoorbeeld meer dan 40-50 kilogram bent afgevallen, kan het zijn dat dit niet voldoende is. Vrouwen ervaren dan ook mechanische bezwaren van hun verslapping, bijvoorbeeld in kleding, met sporten of sexueel contact. Dan kun je een uitgebreidere schaamheuvel lift doen. In Amerika wordt dit dus nu ook bij milde verslapping gedaan, puur om cosmetische redenen. Dit zul je in Nederland eigenlijk niet zien. Dit komt omdat enerzijds de vraag er bij Nederlandse vrouwen niet is, anderzijds wat ons betreft de kans op complicaties en risico’s niet opwegen tegen het resultaat.

Social Media

Op social media is er in Amerika een ware hype op Instagram en Twitter op #monspubis. Zowel negatief als positief. In Nederland is het (nog) erg rustig op dit gebied, maar wie weet……