Nieuw seizoen Lelijke eendjes

Vanaf donderdag 2 februari 21.30u op RTL 5 start weer een nieuw seizoen van Lelijke Eendjes met presentatrice Lieke van Lexmond.

Over de titel is vorig seizoen veel discussie geweest. En eerlijk gezegd vond ik het ook een moeilijke titel. Echter hebben mijn kandidaten duidelijk gemaakt waarom dit niet zo is en ook mij aangreep. Heel veel mensen die iets anders zijn dan anderen door bijvoorbeeld afstaande oren of wat dan ook, worden weleens door andere mensen hierop beoordeeld en zelfs gepest. In het vorige seizoen werd dit al emotioneel door de kandidaten verteld. Hierdoor voelen deze mensen zich zelf een lelijk eendje door jarenlange schaamte, onzekerheid en soms ook hierdoor in een sociale isolement. Hoe krachtig is het dan dat deze mensen hun verhaal doen en durven te vertellen hoe zij zich voelen. Zo kunnen ook anderen zien dat het niet raar of abnormaal is iets te hebben en niet alleen zijn en er iets aan gedaan kan worden. Mijn kandidate heeft een prachtig verhaal en ben super trots op haar. Deze uitzending zal op donderdag 16 februari te zien zijn.

Felicia Smits

In de eerste aflevering op donderdag 2 februari zal onze nieuwe collega plastisch chirurg Drs. Felicia Smits haar kandidate helpen. Felicia is al een paar jaar een gewaardeerde cosmetisch plastisch chirurg in regio Amsterdam en oa bekend als dokter Felicia bij radio 538. Wij zijn heel blij dat Felicia sinds een aantal maanden bij Velthuis klinieken is komen werken. Zij zal werkzaam zijn in Amsterdam en onlangs geopende vestiging in Haarlem.