Onvrede over je buik? Liposuctie?

Veel vrouwen storen zich aan hun buik, blijkt veelvuldig uit enquetes. Regelmatig komen vrouwen op mijn poli die graag willen dat dat jurkje wat mooier zit en toch dat glaasje wijn kunnen drinken en niet steeds strak op dieet te moeten. Toch horen wij ook vaak dat al dat dieeten en al die uren in de sportschool helemaal niet meer helpen.

Waarom dan?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je buik voller is. Hoe slank iemand ook is en hoe strak iemand ook is, ze houden allemaal hun buik de hele dag gespannen! Echt waar, ook al die modellen hoor. Probeer het maar, het scheelt je centimeters in omtrek. Na een maand, weet je niet beter en moet je moeite doen om je spieren te ontspannen. Verder helpt het om niet te veel koolzuurhoudende producten te nuttigen, deze veroorzaken uitzetting van je darmen en dus weer een bollere buik.
En als je dan nog niet tevreden bent, kan het of zijn dat je of plaatselijk te veel vet hebt, of te veel huid of beiden. Ook kunnen je 2 rechte buikspieren te ver uit elkaar staan. Laat je dan eens goed informeren over de mogelijkheden, waarbij je dan goed aangeeft wat je stoort en wat je verwachtingen zijn.

Liposuctie

Liposuctie is een voorspelbare en veilige ingreep, waarbij met hele fijne buisjes het te veel aan vet wordt gecorrigeerd. Helaas wordt er geen huidverstrakking verkregen bij een liposuctie. Er worden de laatste tijd steeds meer apparaten op de markt gebracht die een prachtige verstrakking van je huid beloven, maar helaas als dit al gebeurt is het slecht tijdelijk. Bij Velthuiskliniek volgen we de technieken op de voet, maar geloven pas echt in een techniek als deze op lange termijn resultaat biedt. Het grote voordeel van liposuctie is dat je, afhankelijk van het aantal behandelde gebieden, na een paar dagen alweer kunt werken en sporten. Voor het eindresultaat moet je veel langer geduld hebben, maar liefst 6 maanden. Laat je dus goed voorlichten wat je wel en niet mag verwachten.