Perfecte selfie; stijging cosmetische correcties onder 30 jaar

Selfies maken is een dagelijkse gewoonte voor de ‘Millennials’, maar voor de perfecte foto is meer nodig dan de juiste camera hoek. Imperfecties worden duidelijker getoond door de selfie camera lens. Volgens een Amerikaans onderzoek heeft dit geleid tot een significante stijging in cosmetische correcties onder ‘ Millennials’ in Amerika.

Top 5 cosmetische correcties voor perfecte selfie

1. Volgens het Amerikaanse onderzoek, is het meest populair onder de Millennians Botox of Dysport. Met name de fronsregio en kraaienpootjes zijn populair.

2. Naast Botox worden er veel chemische peelings gedaan om oneffenheden en roodheid in de huid te corrigeren.

3. Ooglidcorrecties. Hier gaat het met name om de bovenooglidcorrecties.

4. Fillers. Meest populair zijn de lipvergrotingen met tijdelijke fillers.

5. Liposuctie. Hier gaat het vooral om hals liposuctie. De positie van de kin/hals bij een selfie benadrukt de vulling ervan.

Binnen mijn praktijk zie ik het aantal selfies na een ingreep ook opvallend stijgen. Vooral na een borstvergroting zie ik dit fenomeen en ook wel begrijpelijk. Direct na de ingreep is er nog minimale zwelling en kan je het nieuwe volume het beste beoordelen. Bij mijn vergrotingen zijn de borsten namelijk niet ingetapet, zijn er geen drains, maar heb je alleen een huidkleurige pleister op het litteken in de borstplooi. Het beste moment dus voor een selfie. Zeker bij een borstvergroting duurt het namelijk wel 6 maanden voordat je een cosmetisch eindresultaat kan zien.