Borstlift

Borstlift - Dr. Laura Zaal

Een zwangerschap, gewichtsverlies of gewoon veroudering: er zijn verschillende oorzaken waardoor borsten kunnen gaan hangen of verslapt zijn. Het bovenste gedeelte van de borsten heeft dan vaak geen vulling meer, er ontstaat een diepe borstplooi en de tepels zitten vaak lager dan de borstplooi. In dat geval kan een borstlift uitkomst bieden. De tepel wordt daarbij naar boven verplaatst en als het nodig is kan er ook een implantaat worden geplaatst om uw borsten weer voller te maken.

Consult

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.  Uw wensen en verwachtingen zal Laura uiteraard ook met u bespreken en aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen.

Wanneer een borstlift gecombineerd wordt met het plaatsen van implantaten, zal Laura met u bespreken op welke manier deze implantaten geplaatst kunnen worden. Ook zal zij u adviseren over de grootte en het type implantaat. Velthuis Kliniek gebruikt uitsluitend implantaten van het merk Natrelle. U kunt kiezen voor een ronde vorm of druppelvorm, voor een hoog of laag profiel. De voor- en nadelen van al deze keuzes worden uitgelegd.

Behandeling

Een borstlift wordt altijd uitgevoerd onder narcose.  Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat de Velthuis Kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose.

De overtollige huid wordt weggehaald en de tepel naar boven verplaatst. Als dat nodig is wordt ook de vorm van de tepel gecorrigeerd. Eventueel worden er nog implantaten geplaatst. De incisies worden gehecht met hechtmateriaal dat gedeeltelijk vanzelf oplost. Na de ingreep krijgt u een postoperatieve beha. De ingreep duurt ongeveer twee uur.

Na de ingreep

Na de operatie krijgt u geen drain. Een drain verhoogt de kans op infectie, maar verkleint de kans op een eventuele nabloeding niet. Velthuis Kliniek Hilversum biedt u de mogelijkheid om de avond na de ingreep te blijven overnachten. U kunt dan de volgende dag weer naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand regelt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

De eerste vier weken na de ingreep adviseren wij u een stevige sportbeha te dragen.  Deze beha ligt na de behandeling voor u klaar. In het begin zijn uw borsten gezwollen en zijn er bloeduitstortingen. Deze trekken gemiddeld vanaf de derde dag na de behandeling geleidelijk weg. De hechtingen zijn oplosbaar, alleen een paar kleine knoopjes worden na 2 weken verwijderd. U kunt de eerste week het beste rust houden, geen zwaar lichamelijk werk verrichten en niet zelf autorijden.

Na twee weken kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Na gemiddeld zes weken kunt u weer zwaarder werk doen en gaan sporten.

Resultaat

Meteen na de ingreep is al duidelijk te zien dat de borsten gelift zijn. Het eindresultaat is pas 6 maanden na de operatie te beoordelen. Dit resultaat is echter niet altijd blijvend: in de loop der jaren kunnen uw borsten weer wat slapper worden. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat na een borstlift altijd littekens zichtbaar zullen blijven. Weliswaar trekken ze na verloop van tijd meer en meer weg, maar helemaal onzichtbaar worden ze nooit. Het gevoel in de tepel is vaak wat minder, maar komt na verloop van tijd bijna altijd weer terug.

Risico’s en complicaties

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een infectie, gestoorde wondgenezing of een nabloeding, vooral bij mensen die roken. Daarom raden we u dringend aan om 3 weken voor de ingreep te stoppen, en ook 3 weken na de ingreep niet te roken. Het ongemak van zwelling, roodheid van de littekens en bloeduitstortingen is van tijdelijke aard.

Andere risico’s zijn gevoelloosheid van de tepels, een verminderd vermogen of soms zelfs onvermogen tot het geven van borstvoeding, gedeeltelijk verlies van de tepel (partiële tepelnecrose) en de vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. U moet er rekening mee houden dat de borsten niet altijd volledig symmetrisch zullen worden.

Kosten

Een borstlift kost bij Velthuiskliniek €5.250,- inclusief overnachting, maar exclusief eventuele protheses.

Relevante berichten

 • Controles borstprotheses

  8 maart 2017

  Heeft u borstprotheses? Dan adviseren wij vrouwen 10 jaar na hun borstvergroting een echo te laten maken, ook als u geen klachten heeft….

 • Borstverkleining in Mooj magazine

  6 maart 2017

  De tweede editie van Mooj Magazine is online! Het digitale magazine staat nu volledig in het teken van borstverkleiningen. Mooj Magazine is het…

 • Nieuw; borstvergroting behandel app

  7 februari 2017

  Samen met Velthuis kliniek heb ik een persoonlijk behandelplan app voor borstvergroting gerealiseerd. Deze app biedt op efficiënte wijze alle informatie omtrent de…

 • Houdbaarheid borstimplantaten

  11 november 2016

  Geen enkele borstimplantaat kan een levenslange houdbaarheid beloven. FDA goedgekeurde implantaten hoeven niet elke 15 jaar vervangen worden, maar wel goed gecontroleerd te…

 • Onderzoek IGZ borstimplantaten

  17 september 2016

  Wereldwijd wordt door alle Inspectie voor Gezondheid het gebruik van borstimplantaten veilig geacht. Er zijn 5-10 miljoen vrouwen met borstimplantaten. De IGZ wil…

Send this to a friend