Borstvergroting

Persoonlijk consult

Borstvergroting is tegenwoordig meer een borstverfraaiing, waarbij het allang niet meer alleen gaat om het vergroten van het volume, maar ook en juist een verfraaiing van de vorm. Voor een zo natuurlijk mogelijke borstvergroting is een op maat advies essentieel, waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen. Maar ook en juist met de maten en verhoudingen van uw borsten en figuur.

Tijdens het consult komen onder andere aan de orde:

U krijgt een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Laura laat tijdens het consult ook verschillende operatie resultaten zien zodat u een goed beeld heeft wat u wel en niet mag verwachten.

Borstprotheses

Voor borstvergrotingen zijn er anatomische en ronde protheses in verschillende vormen en volumes. Het voordeel van anatomische protheses is dat de breedte en de lengte van de prothese onafhankelijk van elkaar kan worden aangepast; met andere woorden met anatomische protheses kan beter maatwerk worden geleverd.

Bij Velthuis kliniek wordt gebruik gemaakt van protheses van de firma Mentor. Deze protheses zijn uitgebreid getest hebben het zwaarste keurmerk van de FDA (Amerikaanse Keur en Dienst van Waren) en er zijn veel wetenschappelijke studies over de effecten op lange termijn. Uit al deze studies blijkt dat protheses van dit merk een veilige keuze is voor vrouwen die een borstvergroting ondergaan.

De protheses van Mentor hebben een ruw oppervlak. De inhoud van alle protheses bestaat uit een vaste gel, waarbij de vormvastheid van de prothese behouden blijft maar toch soepel aanvoelt. U hoeft de protheses niet periodiek te laten vervangen. Toch kan geen enkele fabrikant u een levenslange houdbaarheid bieden op een prothese. Goed om te weten dat als u Mentor siliconen gel gevulde protheses heeft, dat u dan levenslang het unieke Mentor garantie regeling krijgt.

Wijze van inbreng en plaatsing litteken

Bij een borstvergroting moeten borstprotheses via een litteken worden ingebracht. Praktisch gezien bestaan er drie verschillende methoden.

Verreweg de meest gebruikte methode om protheses in te brengen is via de borstplooi. De kunst is ervoor te zorgen dat het litteken netjes in de borstplooi valt. Dit wordt gedaan aan de hand van metingen van de afstand tussen huidige tepel en borstplooi, elasticiteit en dikte van de huid, maar is ook afhankelijk van de maten van de prothese die gebruikt gaat worden.

Het grote voordeel van deze methode is dat het litteken eigenlijk niet opvalt. Verder is het wetenschappelijk aangetoond dat u bij deze toenaderings methode het minst kans hebt op kapselvorming. Ook kunt u via de borstplooi de prothese het beste positioneren.

Een borstvergroting via de oksel klinkt heel mooi en chique maar wordt tegenwoordig zelden nog gedaan. Dit komt omdat deze methode significant meer kans op kapselvorming geeft. Ook is er meer kans op infectie en laten ook de cosmetische resultaten te wensen over. Regelmatig komt het voor dat de prothese de route opzoekt naar de oksel en daardoor te hoog en te ver opzij ligt.

Het inbrengen van een prothese via de tepelhof wordt eigenlijk alleen gedaan als er een reden is om de tepelhof te corrigeren, bijvoorbeeld als deze te groot is of als er ook een borstlift nodig is. Via deze methode treden vaker kapselvorming en infecties op dan wanneer de prothese via de borstplooi wordt geplaatst.

Deze methode wordt vooral in Latijns Amerikaanse landen gebruikt omdat daar de bikini mode is dat alleen de tepelhof bedekt wordt en dan een litteken in de borstplooi zou opvallen.

Bedekking van de borstprothese

Bij een borstvergroting kan een borstprothese op twee verschillende manieren worden bedekt.

Tegenwoordig wordt steeds vaker de borstprothese onder de grote borstspier (dual plane techniek) geplaatst. Bij deze techniek wordt de prothese onder de spier geschoven en wordt eveneens een extra glijvlak boven de spier gemaakt waardoor een natuurlijke vorm en beweging van de borsten ontstaat. Deze techniek geeft een heel stabiel resultaat ook over langere tijd en geeft minder kans op kapselvorming.

De borstspier is echter niet lang genoeg om de hele prothese te bedekken. Het onderste buitenste deel van de prothese is daarom altijd alleen bedekt door de borstklier. Daarom is het ook belangrijk dat bij een borstvergroting de prothese niet te breed gekozen wordt.

Bij deze techniek is het wel belangrijk dat de grootte van de ruimte voor de prothese onder de spier exact op maat gemaakt wordt. Als het vlak te hoog gemaakt wordt, zal de spier de prothese namelijk om hoog trekken. Daarom is het belangrijk dat de maat van de prothese voor de ingreep nauwkeurig in getekend wordt. U weet dus voor de ingreep precies welke prothese en maat u gaat krijgen.

Laura heeft een speciaal herstelprogramma ontwikkeld waardoor u bij deze techniek sneller hersteld, minder pijn heeft en de borsten sneller soepeler aanvoelen.

Als er voor een borstvergroting echt genoeg eigen klierweefsel is, kan de prothese boven de spier geplaatst worden. We noemen dit subglandulair, latijn voor onder de klier.

Je moet bij deze techniek wel echt genoeg eigen klierweefsel hebben anders kan je de prothese gaan zien en voelen. Echter, de keuze van boven of onder de spier is ook afhankelijk van onder andere de hoogte van de borstspier, sterkte van de spier en de hanging van de borst. Bij plaatsing van de protheses boven de borstspier, zijn de borsten sneller soepel dan bij de dual plane techniek.

Herstel

Het herstel van een borstvergroting kent verschillende fases. Het begin van een goed herstel, begint eigenlijk al bij een goede voorbereiding. Bijvoorbeeld niet roken, gezond eten, gezond gewicht hebben.

Gedurende deze periode gebruikt u nog pijnmedicatie, heeft u de meeste zwelling in uw borsten en bent u wat beperkt in uw doen en laten. Wandelen mag bijvoorbeeld.

Vanaf dit moment mag u weer autorijden, fietsen en afhankelijk van uw werk kan u na 10 dagen weer aan de slag.

Vanaf nu kunt u weer voorzichtig sporten.

Vanaf deze periode kunt u het eindresultaat van de borstvergroting verwachten.

Uniek herstelprogramma

Veel vrouwen die een borstvergroting overwegen, zien op tegen de pijn. Toch is dat niet nodig. U begint al vóór de behandeling met pijnmedicatie. Tijdens de ingreep wordt bovendien een verdovingsmiddel in de borstspier gespoten dat nog 8 uur doorwerkt. Daardoor heeft u vlak na de operatie, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk last. Een unieke aanpak om uw comfort te verhogen.

Als de prothese deels onder de spier wordt geplaatst (dual plane), is dat doorgaans pijnlijker dan boven de spier. Dit komt omdat de spier niet gewend is het nieuw volume en deels losgemaakt moet worden.  Door het nieuwe volume en operatie zal de borstspier verkrampen en de borsten gespannen aan voelen. Daarom heeft Laura in 2009 het unieke herstel programma ontwikkeld.  Er zijn inmiddels al meer dan 1000 vrouwen behandeld en de resultaten mogen zeer succesvol genoemd worden. Vrouwen herstellen sneller, hebben minder pijn, gebruiken minder pijnmedicatie en borsten zijn sneller soepel. 95% van de vrouwen die door Laura geopereerd en nabehandeld zijn met het herstelprogramma, gebruiken na 5 dagen alleen maar paracetamol, rijden weer auto en herpakken dagelijkse bezigheden.

Bij het herstelprogramma gaat een fysiotherapeut van Velthuiskliniek 2 weken voor de ingreep samen met u oefeningen doen om ervoor te zorgen dat uw borstspier voorbereid wordt op de operatie. De fysiotherapeut kijkt ook naar uw levensomstandigheden (kinderen, werk, sport). Ongeveer 2 uur na de ingreep gaat de therapeut meteen met u oefenen, om te zorgen dat uw borstspier niet verkrampt, maar wel zo dat deze kan genezen. U krijgt duidelijke uitleg over de oefeningen die u moet doen, en deze worden 1 week en 2 weken na de ingreep uitgebreid. Het mooie is dat u hiervoor niets hoeft te regelen.

Als u een aanvullende verzekering heeft, en dit hebben de meesten, dan wordt het herstelprogramma volledig vergoed. Wij vragen de behandeling voor u aan, u hoeft daar niets voor te doen. Wel belangrijk om te weten dat u vaak een maximaal aantal fysiotherapeutische behandelingen per jaar heeft (15) en onze 4 behandelingen worden daar dan vanaf getrokken. Indien u alleen een basis verzekering heeft, dan zijn er wel extra kosten verbonden aan de fysiotherapeutische behandeling. Per behandeling bedragen de kosten € 40,-

Risico’s en complicaties

Laura verricht rond de 300 borstvergrotingen per jaar waarbij zij een complicatie percentage heeft van 0,5-1%. Bij uitzondering treden er complicaties op, echter een borstvergroting blijft een operatie.

Uit vele wetenschappelijke artikelen is bekend dat een specialist die een bepaalde ingreep heel erg vaak doet, veel minder complicaties heeft. Daarnaast werkt Laura en Velthuiskliniek met de hoogste veiligheid en hygiëne eisen. Zelf kunt u ook bijdragen aan een voorspoedig herstel door niet te roken, een gezond gewicht te hebben, gezond te zijn en goed Laura’s instructies te volgen.

Bij een borstvergroting bestaat, net als bij de meeste chirurgische ingrepen, het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan.

U krijgt altijd voor de ingreep antibiotica via het infuus om de kans op infectie zo minimaal mogelijk te maken. Ook wordt de prothese voor inbreng gedompeld in antibiotica. Roken vergroot de kans op infectie en wondproblemen. Laura adviseert u 3 weken voor en 3 weken na de ingreep niet te roken. Zelden is er sprake van een nabloeding, dit heeft echter geen gevolgen voor uw eindresultaat.

Tijdens de eerste weken na de ingreep ontstaat er een kapsel rond de prothese, dit is een natuurlijk proces. Wanneer kapsel (beschermlaag) vorming te veel optreedt kan de borst pijn gaan doen en van vorm veranderen. Dit zou dan een reden zijn om het kapsel te verfrissen of te verwijderen. Het is van te voren niet te voorspellen bij wie dit gebeurt, maar de kwaliteit van de huidige protheses heeft dit risico fors verlaagd en is momenteel niet hoger dan 5%.

Soms kunnen er jaren na een borstvergroting plooien of het scheuren van de prothese ontstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bij Natrelle protheses krijgt u levenslange garantie op de kwaliteit van de prothese. Door de cohesieve vaste siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten.

Bij minder dan 1% kan de prothese draaien, zelfs een ronde prothese kan op zijn kop draaien. Dit zien we eigenlijk alleen als er na de ingreep te veel vocht rondom de prothese is ontstaan.

Kosten

De prijs voor een borstvergroting is bij Velthuiskliniek vanaf € 4.000,- afhankelijk wat voor soort prothese er wordt gekozen.

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,mail”]

Relevante berichten