Liposuctie

Liposuctie - Dr. Laura Zaal

Door plaatselijke vetophopingen kunt u het gevoel hebben dat uw lichaam niet in verhouding is. Als door sporten en afvallen deze plaatselijke vetophopingen niet weggaan, biedt een liposculpture een goede uitkomst. Want wanneer u op een stabiel gewicht blijft, komen de verwijderde vetcellen na de behandeling nooit meer terug.

Liposculptuur (liposculpture) is een moderne en verfijnde vorm van liposuctie, wat letterlijk vetafzuigen betekent. Liposculptuur verbetert uw figuur, maar het is geen alternatief voor een dieet om af te vallen en geeft geen huidverstrakking. Als u veel overgewicht heeft, komt u niet voor deze behandeling in aanmerking.

Behandeling

Liposculptuurbehandeling wordt onder lokale verdoving of sedatie verricht, volgens de zogenaamde tumescente methode. Tumescente liposculptuur heeft veel voordelen: er komt nauwelijks bloed vrij, de behandeling verloopt vrijwel pijnloos en is minder belastend voor u, en na afloop bent u heel snel weer mobiel.

Via zeer kleine incisies wordt met een fijne canule de tumescente verdovingsvloeistof ingespoten, dit geeft een licht branderig gevoel. Na een korte inwerktijd worden de vetcellen opgezogen met behulp van een fijne canule (zuignaald). Nauwgezet worden de verschillende behandellocaties afgewerkt.
Het weghalen van het vet hoort nagenoeg pijnloos te zijn. Hooguit is er een lichte druk te voelen of kan de beweging van het zuignaaldje onaangenaam zijn.

Afhankelijk van het aantal en de grootte van de locaties waar vet verwijderd wordt, duurt de ingreep ongeveer 1 tot 2 uur.

Na de ingreep

Na de behandeling worden de kleine incisies afgedekt met pleisters. De incisies zijn zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven. U krijgt een elastische broek of bandage die u twee weken moet dragen om zwelling tegen te gaan.
U zult na de behandeling nog enige uren tot 2 dagen last hebben van ‘nalekken’. Tijdens de behandeling wordt namelijk niet alle tumescent vloeistof verwijderd en er kan ook wat wondvocht naar buiten komen.

Napijn en herstel

Het verdovende effect van de tumescent vloeistof werkt nog enkele uren door. Voor het ongemak na de behandeling, veroorzaakt door de bloeduitstortingen en de stijfheid, volstaat paracetamol. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken. De meeste mensen gaan na 2-5 dagen weer aan het werk.

Resultaat

Het herstel na een liposculptuur neemt tijd in beslag. Direct na de behandeling is er weinig verschil met de oude situatie. Het behandelde gebied is gezwollen en vertoont bloeduitstortingen. Die trekken vrij snel weg en na enkele dagen is al een mooie verbetering van de vormen van het lichaam te zien. Het duurt vaak vier weken voordat de meeste zwellingen zijn weggetrokken en de eerste resultaten zichtbaar zijn. Het definitieve resultaat kan pas na zes maanden worden beoordeeld.

Wanneer u een realistische verwachting van het resultaat heeft, zult u doorgaans zeer tevreden zijn na de behandeling. Hoe het eindresultaat precies zal worden, is afhankelijk van een groot aantal factoren: uw spieropbouw, uw leeftijd, de hormoonwerking, het herstellend vermogen van uw lichaam en de elasticiteit van de huid.

Laura zal tijdens het consult ook aantal liposuctie resultaten laten zien, zodat u ook een reëel verwachtingsbeeld zult hebben.

Risico’s en complicaties

Complicaties komen dankzij de verfijnde techniek gelukkig zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelloosheid, slechte wondgenezing en een allergische reactie. Specifieke problemen als gevolg van liposculptuur zijn een onregelmatig huidoppervlak (vooral bij cliënten met een wat slappere huid), verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping.

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,mail” counters=”1″ counter_pos=”left” total_counter_pos=”left” sidebar_pos=”left”]

Relevante berichten