Onderooglid-correctie

Onderooglid correctie

Als uw onderoogleden verslapt zijn, ziet u er snel vermoeid uit. Een onderooglidcorrectie is een goede oplossing voor wallen. Die ontstaan vaak wanneer het schotje dat het vet tegen moet houden verzakt is. Door dit schotje eerst los te maken, het uitpuilende vet te verplaatsen over de rand van de oogkas en daarna het schotje weer te verstevigen en als laatste het huidoverschot te verwijderen bent u verlost van die vermoeide blik.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Laura zal tijdens het consult ook aantal operatie resultaten laten zien zodat u een reëel verwachtingsbeeld zult hebben.

Behandeling

De meest stabiele methode wallen onder de ogen aan te pakken is de Hamra-techniek. Hierbij wordt het vet niet weggehaald maar onderhuids verplaatst naar de groef tussen neus en ogen en over de rand van uw oogkas, middels een klein litteken net onder de wimpers. Door het verplaatsen van het vet kan worden voorkomen dat de ogen na verloop van tijd wat ‘hol’ kunnen worden.
Ook wordt de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, dit zorgt voor een ankerpunt om het onderooglid te steunen. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

De behandeling kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Van de ingreep zelf voelt u dus niets. Veel mensen vinden de injecties met verdovingsvloeistof echter wel vervelend, maar wij gebruiken een extra vloeistof in de verdoving, waardoor het bijtende effect er grotendeels uit is. Als u wilt kan een ooglidcorrectie ook onder sedatie of narcose worden uitgevoerd.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u meteen naar huis. Uw ogen zullen gezwollen zijn met rondom bloeduitstortingen, die over het algemeen binnen een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week verwijderd. De meeste mensen gaan na deze periode weer aan het werk.

Napijn en herstel

Meestal volstaat een paracetamol voor de napijn. De herstelperiode verloopt verder pijnloos, u ervaart wel enige ongemak vanwege zwellingen en bloeduitstorting. Koel de eerste dagen daarom de onderoogleden. U kunt er vanuit gaan dat u ongeveer na 7-10 dagen weer toonbaar bent.

Resultaat

Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling en bloeduitstortingen al snel goed te beoordelen. Toch duurt het nog 3-6 maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is.

Risico’s en complicaties

Zelden is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie uiterst gering. Een specifieke complicatie bij een onderooglidcorrectie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen.

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,mail” counters=”1″ counter_pos=”left” total_counter_pos=”left” sidebar_pos=”left”]

Relevante berichten