Runners face; veroudering door hardlopen?


Het schijnt zo te zijn dat je door langdurig hardlopen, sneller een verouderd gelaat krijgt. Lekker dan, doe je je best om een beetje fit en gezond te blijven, komt de Amerikaanse vereniging voor plastische chirurgie met dit bericht!
We weten namelijk al langer dat naarmate we ouder worden, niet alleen onze huid minder elastisch wordt, maar ook onze botstructuur verandert, onze spiermassa verandert, maar ook dat we vet verliezen in ons gelaat. Daarom zijn al die fillers zo populair.
Als je namelijk frequent aan duursporten doet, bouw je niet alleen een goede conditie op en houd je je hart-longmachine gezond, maar verbrand je ook vet. Maar dus ook in je gelaat, en het volume verlies in je gelaat zorgt ervoor dat je er ouder uit gaat ziet. Nou ja, als je het mij vraagt zal het allemaal wel mee vallen, zolang je maar geen 3 marathons per jaar loopt en doorslaat in alleen maar sporten en dieten zoals je veel amerikanen ziet doen. Dus lekker blijven sporten en je goed beschermen tegen de zon.