Veel vrouwen met verkeerde behamaat

Uit nieuw wereldwijd onderzoek van een lingeriemerk onder 10.000 vrouwen, blijkt dat 64% een verkeerde beha maat draagt. 30% van hen blijkt een beha aan te schaffen terwijl zij zij weten dat deze niet past. Vrouwen zeggen de slecht passende beha toch te kopen omdat ze de kleur of model mooi vinden of omdat ze de beha sexy vinden. Toch geeft 73% van de ondervraagden aan dat hun dag deels verpest wordt door een slecht zittende beha.

Maat

Van de deelnemende Amerikaanse vrouwen heeft maar 35% de laatste 6 maanden haar maat op laten meten in een winkel. Bij Italiaanse vrouwen was dit 64%, Duitse vrouwen 24% en Engelse vrouwen 37% .

Een juiste maat beha is niet alleen belangrijk voor een juiste ondersteuning van je borsten, maar ook voor het creëren van een juiste en mooi gevormde decolleté.

Behamaat en borstvergroting

Vrouwen die voor een borstvergroting komen, geven vaak hun volume wens aan in behamaat. Heel vaak is dit een C cup. Echter, cupmaat wordt mede bepaald door je omvang, maar ook soort beha en merk. En als je dan al een verkeerde behamaat draagt, heb je dus een heel ander verwachtingspatroon. We kunnen aan de hand van de protheses (met een bepaald volume), je geen garantie geven voor de definitieve cupmaat. We kunnen je uiteraard wel een schatting geven. Door het goed passen met pasprotheses, krijg je wel een heel goed beeld van de eventuele grootte. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

 

Protheses kun je niet kiezen in een bepaalde cupmaat. We kunnen aan de hand van het volume en jouw omvang en huidige cupmaat, wel een verwachting uitspreken, maar er kan nooit een belofte gedaan worden in dit is een B cup of dit is zeker een C cup.