Veiligheid borstimplantaten bewezen!

Borstvergroting is de ingreep bij uitstek waarbij de tevredenheid enorm groot is en de risico’s juist heel erg laag zijn.
Met een juiste borstvergroting staat dat jurkje, strakke shirtje en die bikini weer mooi. Je vrouwelijk en zelfverzekerd voelen over je lichaam dat is het doel wat bereikt wordt.
Door de PIP affaire zijn echter ook andere siliconen implantaten in het nieuws.
Onderzoeken
Er is echter geen ander implantaat (heup, knie etc) waar zoveel onderzoeken naar is gedaan om veiligheid aan te tonen als bij borstimplantaten. Er zijn 35 grote studies gedaan in meerdere landen. Er zijn 7 lange termijn studies gedaan die aantonen dat er geen relatie is tussen borstkanker, auto-imuunziektes, bindweefselziektes of systeemziektes. De kans dat je een auto-immuun ziekte krijgt door siliconen is zo zeldzaam, dat je meer kans hebt om door de bliksem geraakt te worden.
Bewijs
Vorig jaar heeft de FDA wederom de veiligheid van de door haar goedgekeurde protheses aangetoond. Vanaf 1993 zijn de door de FDA goedgekeurde protheses (Mentor en Natrelle) namelijk verplicht hun klinische veiligheid steeds weer te bewijzen.

Wel is het zo dat van geen enkel product, dus ook niet van implantaten, een levenslange garantie gegeven kan worden dat een product niet kapot kan gaan. En dat is ook heel logisch. Toch is het zo dat protheses steeds slijtvaster zijn (kans op scheuren is tegenwoordig heel erg klein) en de siliconen partikels zijn ook te groot om te gaan zweten. Tevens werkt het laagje kapsel rond de prothese beschermend. De huidige generatie protheses hoeven ook niet meer routinematig vervangen te worden.
Relatief
Dus belangrijk is dat je je goed laat voorlichten over de kwaliteit van de protheses. Bedenk je ook in dat je elke dag dat je in de auto stapt veel meer risico loopt om een auto-ongeluk te krijgen dan het zeer zeldzame risico dat je zou kunnen lopen om een auto-immuun ziekte te kunnen krijgen door siliconen protheses.