Dr. Laura Zaal

Als plastisch chirurg heeft Laura een sterke focus op specialisatie, omdat ze gelooft dat dit leidt tot de beste resultaten Daarom verricht zij met name cosmetische correcties aan het lichaam waarin borsten haar grote passie zijn.

Laura is gespecialiseerd in borstvergroting, borstlift, borstverkleining, verwijderen van borstimplantaten, lipofilling van borsten, buikwandcorrectie, schaamlipverkleining, liposuctie en bovenooglidcorrectie. Laura is werkzaam bij de Velthuiskliniek in Amsterdam en Hilversum.

Opleiding

Na haar gymnasium diploma is Laura gelijk geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam, in het AMC. In 1999 behaalde zij cum laude haar artsenbul, waarna zij in 2007 haar opleiding tot plastisch chirurg voltooide aan de Isala Klinieken in Zwolle. Tijdens haar opleiding heeft zij zich al toegelegd op de cosmetische chirurgie.

Laura heeft diverse wetenschappelijke publicaties in gerenommeerde internationale medische tijdschriften. In 2009 is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp aangeboren moedervlekken.

Werkzaamheden

Na een jaar als staflid en plastisch chirurg in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht te hebben gewerkt, werkt Laura sinds 2008 volledig bij Velthuiskliniek, eerst alleen in Hilversum en sinds 2017 voornamelijk in Amsterdam. Velthuiskliniek is één van de beste privé-klinieken in Nederland en is al meer dan 25 jaar toonaangevend op cosmetisch gebied. 

Laura heeft het unieke herstelprogramma ontwikkeld voor de dual plane borstvergrotingen ontwikkeld. Dit programma maakt het aantoonbaar mogelijk om met minder pijn sneller te herstellen en eerder weer te kunnen sporten en werken. Ook voelen borsten ook sneller soepeler aan. Ook is zij grondlegger van het enige MRI follow-up programma van borstimplantaten in Nederland en heeft zij een eigen postoperatieve beha ontwikkeld

Bestuursfuncties

Tijdens haar vervolgopleiding tot plastisch chirurg was Laura van 2003 tot 2007 bestuurslid van de Junior Vereniging van Plastische Chirurgie (JVPC). Ook is Laura actief geweest in de congrescommissie van de Nederlandse Vereniging van Esthetische Chirurgie (NVEPC).
Laura is van 2010 tot 2017 secretaris van de Nederlandse Vereniging van Esthetische Chirurgie (NVEPC). De NVEPC is dé landelijke vereniging van de esthetische plastische chirurgie. Laura is daarmee het jongste bestuurslid tot nu toe en het eerste vrouwelijke bestuurslid.

Lidmaatschappen

Laura is lid van de belangrijkste plastisch chirurgische verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) en de Internationale vereniging voor esthetische chirurgie (ISAPS).

Filosofie Laura

“Cosmetische chirurgie moet een toevoeging zijn, uitgevoerd met veel persoonlijke aandacht, en ervaring. Het is mijn taak als plastisch chirurg om duidelijk aan te geven wat wel en niet kan om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen, gecombineerd met transparante en eerlijk informatie over voor- en nadelen. en een tevreden cliënte hebben. Dat is voor mij essentieel.”