Dr Laura Zaal

Dr. Laura Zaal voor de Velthuis Kliniek

Laura is plastisch chirurg en expert op het gebied van de esthetische chirurgie. Zij is gespecialiseerd in borstvergrotingen, ooglidcorrecties en lichaamscorrecties. Laura is werkzaam in Velthuiskliniek te Hilversum.

Opleiding

Laura heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, in het AMC. In 1999 behaalde zij cum laude haar artsenbul, waarna zij in 2007 haar opleiding tot plastisch chirurg voltooide aan de Isala Klinieken in Zwolle. Tijdens haar opleiding heeft zij zich al toegelegd op de esthetische chirurgie.

Laura heeft diverse wetenschappelijke publicaties in gerenommeerde internationale medische tijdschriften. In 2009 is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp aangeboren moedervlekken.

Werkzaamheden

Na een jaar als staflid en plastisch chirurg in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht te hebben gewerkt, werkt Laura vanaf 2008 volledig in Velthuiskliniek in Hilversum. Velthuiskliniek is de grootste en één van de beste privé-klinieken in Nederland en is al meer dan 20 jaar toonaangevend op esthetisch gebied. In Velthuiskliniek heeft Laura mede de afdeling Huidoncologie opgezet.

In 2011 heeft Laura het unieke herstelprogramma ontwikkeld voor de dual plane borstvergrotingen. Dit programma maakt het aantoonbaar mogelijk om met minder pijn sneller te herstellen en eerder weer te kunnen sporten en werken. Ook voelen borsten ook sneller soepeler aan.

Bestuursfuncties

Tijdens haar vervolgopleiding tot plastisch chirurg was Laura van 2003 tot 2007 bestuurslid van de Junior Vereniging van Plastische Chirurgie (JVPC). Vanaf 2007 is Laura actief in de congrescommissie van de Nederlandse Vereniging van Esthetische Chirurgie (NVEPC).
Ook is zij sinds 2010 secretaris van de Nederlandse Vereniging van Esthetische Chirurgie (NVEPC). De NVEPC is dé landelijke vereniging van de esthetische plastische chirurgie. Laura is daarmee het jongste bestuurslid tot nu toe en het eerste vrouwelijke bestuurslid.

Lidmaatschappen

Laura is lid van de belangrijkste plastisch chirurgische verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) en de Internationale vereniging voor esthetische chirurgie (ISAPS).

Filosofie Laura

“Esthetische chirurgie moet een toevoeging zijn, uitgevoerd met veel persoonlijke aandacht en ervaring. Het is mijn taak als plastisch chirurg om duidelijk aan te geven wat wel en niet kan om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen en een tevreden cliënt te hebben. Dat is voor mij essentieel.”