Vervangen Implantaten

Borstimplantaten kunnen om verschillende redenen vervangen moeten worden:

  1. Sommige merken adviseren standaard na 10-15 jaar implantaten te vervangen. Zoals bijvoorbeeld Eurosilicone.
  2. Natrelle implantaten bij klachten
  3. Kapselcontractuur, dan heb je last van een pijnlijk verharde en vervormde borst.
  4. Scheur (ruptuur) van een implantaat
  5. Cosmetische wens, bijvoorbeeld groter, andere vorm, betere bedekking, betere uitlijning.

Moment van herziening

Een vervanging van borstimplantaten is voor Laura altijd een moment van herziening. Wat zijn de huidige wensen van cliënte, qua vorm, volume? Hoe is de uitlijning van de huidige implantaten? Hoe is de balans tussen vorm en volume? Hoe is de bedekking?

Laura zal samen met u alle punten doornemen en gebruiken om voor een langere periode een zo stabiel en natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Er is immers een moment om de puntjes op de i te zetten. Hoe vaker iemand geopereerd is, hoe lastiger de ingreep kan zijn en specialisatie is dan ook geboden.

Gegevens huidige implantaten

Het is voor uw verwachtingen en advies belangrijk dat u uw gegevens (merk, type, volume) van uw huidige implantaten mee neemt naar het consult met Laura.

Vervanging Mentor implantaten?

Indien u nog tevreden bent en u heeft onlangs nog een MRI of echo gehad waarbij de borstimplantaten intact zijn, dan hoeft u deze niet standaard periodiek te laten vervangen. Indien u dit zelf wel wenst, kan dit uiteraard. Laura adviseert om elke 5 jaar een MRI laten maken. Dit kan via haar MRI follow-up programma dat alleen beschikbaar is voor cliënten die geopereerd zijn in Velthuis kliniek.