Bovenooglidcorrectie

Heeft u last heeft van hangende oogleden en ziet u er daardoor vermoeid uit, dan is een bovenooglidcorrectie een relatief kleine ingreep, maar met een zeer dankbaar en effectief resultaat. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat is vakmanschap echter wel vereist.

Bij overhangende oogleden is er een te veel aan huid en daardoor de arcade boog van uw bovenoogleden niet meer goed zichtbaar. U ziet er vermoeid uit en make-up is niet meer goed zichtbaar en lastig op te brengen. Bij een bovenooglid correctie wordt een te veel aan huid en soms ook vet weggenomen zodat u weer een frisse natuurlijke oogopslag heeft.

Behandeling

Een bovenooglidcorrectie is een veilige, pijnloze ingreep welke onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Laura gebruikt een extra vloeistof in de verdoving waardoor het bijtende effect uit de verdoving is, waardoor u eigenlijk alleen een koele zwelling voelt van de bovenoogleden. De ingreep duurt niet langer dan 20 minuten en geschiedt onder strikte steriele omstandigheden. Het overtollige huid wordt verwijderd en met een speciale techniek wordt de arcadeboog weer hersteld. Na de ingreep heeft u alleen een hechtdraad onder de huid en slechts aan de uiteinde bedekt een smalle pleister aan de buitenzijde van uw oogleden. U kunt gewoon zien en lopen na de ingreep.

Na de ingreep

Uw oogleden zijn direct na de ingreep gezwollen, maar onder begeleiding kunt u na het koelen van de oogleden weer naar huis. Tijdens het consult krijgt u specifieke adviezen om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Toch dient u er rekening mee te houden dat u er een week niet representatief uitziet. De eerste 3 dagen dient u goed te koelen. Pijn zal u niet ervaren, wel ongemak van de zwelling. Na 7 dagen gaat de hechtdraad eruit en mag u zich eventueel weer opmaken, en mogen contactlenzen weer in.

Na 3 tot 6 maanden mag u het definitieve eindresultaat verwachten.

Complicaties en risico's

Bovenooglidcorrectie is een veilige ingreep. Net als bij andere chirurgische ingrepen bestaat het risico van een een infectie, een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. De kans hierop is echter klein en hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het eindresultaat.

Kosten

Indien u voldoet aan de eisen van uw zorgverzekeraar en genoeg verzekerd bent, kan het zijn dat uw zorgverzekeraar deze ingreep vergoedt.