Controles borstprotheses

Ik heb borstprotheses en dan?

Wij hopen dat u blij bent met uw borstvergroting. Vanaf zes maanden tot een jaar kunt u uw eind resultaat verwachten. U mag alles doen en er zijn geen beperkingen.

Binnen Velthuis klinieken gebruiken wij alleen door de Amerikaanse Keuringsdienst van Waren goedgekeurde borstprotheses. Deze protheses zijn bewezen veilig door onderzoeken onder duizenden vrouwen. Het zijn de meest onderzochte protheses die er zijn en worden gezien als het A merk onder de borstprotheses.

Controles

Wij adviseren vrouwen na 10 jaar een echo te laten maken via uw huisarts, ook als u geen klachten heeft. Dit is een periodieke controle van uw protheses om te kijken of de protheses nog goed zijn. Laat de echo geen bijzonderheden zien, dan adviseren wij hierna elke 5 jaar een controle echo te laten maken.

Heeft u geen klachten en is de echo goed? Dan mag u de protheses laten zitten. Hoe ouder het product hoe meer kans op slijtage, vandaar dat de periode van controles middels een echo korter worden.

Scheur prothese?

Laat de echo wel een mogelijke scheur in de prothese zien, dan adviseren wij ter controle een MRI te laten maken. Is de prothese gescheurd, dan adviseren wij de prothese te laten vervangen. Tot nu toe vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van de operatie.

Garantie

Goed om te weten dat Mentor en Natrelle levenslange garantie geven op scheurvorming. Dit houdt in dat als u het zelfde merk prothese laat terugplaatsen, u deze vergoed krijgt van de fabrikant.

Klachten

Bij klachten zoals oa pijn, zwelling, vorm verandering of als u zich zorgen maakt, vragen wij u contact op te nemen met de kliniek voor een extra controle. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.