MRI follow up programma borstimplantaten Velthuis kliniek

Ik heb borstimplantaten en dan?

Wij hopen dat u blij bent met uw borstvergroting. Vanaf zes maanden tot een jaar kunt u uw eind resultaat verwachten. U mag alles doen en er zijn geen beperkingen. Geen enkel product kan u echter een levenslange houdbaarheid beloven. Mentor borstimplantaten hebben een 9% kans op scheuren in 10 jaar. In de 30% van de gevallen merkt u helemaal niets van zo’n scheurtje. De meeste vrouwen vinden het toch wel erg prettig om periodiek gecontroleerd te worden.

Landelijke richtlijn

In de Nederlandse richtlijn voor cosmetisch geplaatste borstimplantaten wordt controle van borstimplantaten alleen geadviseerd bij lokale klachten van de borstimplantaten. Lichamelijke gevolgen van een gescheurde borstimplantaat zijn wetenschappelijk niet aangetoond. De beste methode om borstimplantaten op een scheur te onderzoeken is een MRI. Er zijn in de Nederlandse ziekenhuizen echter te weinig MRI’s om van alle borstimplantaten een MRI te maken, dit zou ten koste gaan van de oncologische patiënten. Zonder klachten zal een MRI dan ook niet verricht worden in een ziekenhuis. Uw verzekering zal dit ook niet vergoeden.

Unieke nazorg Velthuis kliniek; MRI follow up programma

Ik heb binnen Velthuis kliniek een uniek MRI follow up programma ontwikkeld, waarbij u elk 5 jaar (tegen vergoeding) uw borsten kunt laten controleren op wel of niet aanwezig zijn van een scheur in uw borstimplantaat. Hiermee komen wij tegemoet aan de wens van onze cliënten om een periodieke controle te kunnen laten doen van haar borstimplantaten. Dit programma is exclusief voor vrouwen die in Velthuis kliniek zijn geopereerd! U kunt u hier aanmelden en meer informatie lezen.

Scheur in uw borstimplantaat?

Laat de MRI wel een scheur in uw borstimplantaat zien, dan adviseren wij het implantaat te laten vervangen. Tijdens uw bezoek aan ons, zullen wij precies uitleggen hoe dit in zijn werk gaat en mogelijke risico’s zijn. Tot nu toe vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van de operatie. Indien u Mentor borstimplantaten heeft, zal Mentor de kosten van uw nieuwe borstimplantaten vergoeden.

Garantie

Bij Mentor heeft u een levenslange garantie op vergoeding van een nieuw borstimplantaat indien deze gescheurd is.

Klachten

Bij klachten zoals oa pijn, zwelling, vorm verandering of als u zich zorgen maakt, vragen wij u contact op te nemen met de kliniek voor een extra controle. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.